Algemene voorwaarden Vintage Asylum

Deze voorwaarden zijn van toepassing op ons gehele aanbod aanbod van en op iedere overeenkomst tussen Vintage Asylum en de klant.

Alle items die worden aangeboden vintage-asylum.nl zijn in gebruikte vintage staat. Vanwege de aard van vintage items, kunnen tekenen van gebruik en slijtage te verwachten zijn. Wij proberen de staat van onze items zo goed mogelijk te beschrijven, maar het is helaas onmogelijk om elk detail te vermelden.

Wij reinigen en restaureren over het algemeen alle meubels en lampen voordat wij ze verkopen. Mochten wij dit om een bepaalde reden niet gedaan hebben, en er wel specifieke gebruikerssporen of schade zijn, dan zullen wij dit benoemen, of zal dit zichtbaar zijn op de foto’s.

Elektrische apparaten zijn in orde en getest (tenzij anders vermeld). Soms zijn ze in originele staat, met oude bedrading en onderdelen, en soms hebben wij de bedrading en onderdelen vervangen voor nieuwere materialen.

Vintage Asylum verkoopt verlichting altijd inclusief gloeilampen, spaarlampen en/of led lampen.

De klant dient bij ontvangst van de bestelling te controleren of de kwaliteit en/of de kwantiteit overeenkomt met hetgeen beschreven is op de website en/of email aangaande de overeenkomst. Bijkomende zichtbare gebreken dienen binnen 5 dagen na ontvangst van het product via e-mail bij Vintage Asylum gemeld te worden.

In principe zijn de meeste items tenminste 40 a 50 jaar oud. Dit betekent dat vintage-asylum.nl geen garantie kan geven op (de werking van) onze artikelen.

De klant is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor naleving van en toezien op veilig en verantwoord gebruik van de bij Vintage Asylum gekochte producten.

Producten zijn leverbaar zolang de voorraad strekt.

Al onze producten zijn te bezichtigen en te proberen in onze werkplaats in Haarlem. Mocht u een artikel kopen van de website zonder deze eerst in het echt bekeken te hebben, dan heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. U kunt de koopovereenkomst binnen 14 dagen ontbinden mocht u niet tevreden zijn met het artikel. Dit kunt u doen door binnen 14 dagen na aankoop via info@vintage-asylum.nl contact met Vintage Asylum op te nemen om aan te geven dat u de aankoop wilt annuleren. Let wel: het item moet in dezelfde staat geretourneerd worden als dat het door ons geleverd is. Mocht dit niet het geval zijn, wordt het artikel niet teruggenomen.
Dit herroepingsrecht is niet van toepassing op items die in opdracht zijn aangepast, opnieuw gestoffeerd, gerestaureerd e.d.

Het recht om een product binnen veertien dagen te retourneren vervalt als u kiest voor afhalen van het product in onze werkplaats of als u het bestelt nadat u het product in onze werkplaats heeft bekeken.

Het recht om een product terug te sturen geldt niet voor aankopen van buiten Europa, mits anders overeengekomen.

Bestelling en reserveringen kunnen worden geplaatst via vintage-asylum.nl, andere online verkoopkanalen of per e-mail.

Bij aankoop via vintage-asylum.nl of via e-mail komt de koopovereenkomst met Vintage Asylum tot stand op het moment dat wij een bevestiging versturen naar het door de klant opgegeven e-mailadres.

Het is mogelijk producten te reserveren. Vintage Asylum kan items maximaal gedurende een periode van 3 dagen voor een klant reserveren, tenzij anders overeengekomen. Na die periode behoudt Vintage Asylum zich het recht om het artikel wederom in haar aanbod op te nemen.

Alle prijzen vermeld in de winkel en op vintage-asylum.nl zijn in euro’s en inclusief btw, maar exclusief eventuele verzendkosten. Vintage Asylum maakt gebruik van de margeregeling. Deze belastingregeling geldt onder andere voor gebruikte goederen. Er wordt alleen btw berekend over de marge tussen inkoop en verkoop. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar er wordt geen btw bedrag vermeld op de factuur. Kopers kunnen daarom ook geen BTW aftrekken. Het gebruik van de margeregeling wordt vermeld op de factuur.

U kunt uw aangekochte items ophalen in de werkplaats van Vintage Asylum, wij kunnen verzenden en in overleg is bezorging ook mogelijk.

Bij afhalen van uw artikel, dient het gekochte item contant te worden betaald of is het aankoopbedrag al bijgeschreven op onze rekening. Voor grotere stukken is het ook mogelijk om persoonlijk te bezorgen. Wij vragen hiervoor €15,- + 0,30 cent per kilometer, en we rekenen daarbij voor de heen en terugweg. Leveren gebeurt tot aan de deur/begane grond.

Betaling dient plaats te vinden binnen 3 dagen na ontvangst van een offerte per mail. Is de betaling na afloop van deze periode niet bijgeschreven, dan behoudt Vintage Asylum zich het recht voor om de koop te ontbinden en het product weer in haar aanbod op te nemen.
Verzending van uw bestelling vindt plaats binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling, tenzij in overleg een langere leveringstermijn is afgesproken. Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan Vintage Asylum kenbaar heeft gemaakt.

Hoewel we alle producten zorgvuldig verpakken, komt schade bij transport soms voor. Daarom sluit Vintage Asylum voor al zijn zendingen een verzekering af. Als uw bestelling tijdens het transport onverhoopt toch schade oploopt, dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na ontvangst van de bestelling per e-mail bij ons te melden. De melding dient voorzien te zijn van duidelijke foto’s van de schade aan het product of de producten en de verpakking.

Zichtbare schade aan de verpakking, dient direct bij ontvangst aan de bezorger te worden gemeld. Mocht dit niet gebeuren, draagt Vintage Asylum geen verantwoordelijkheid voor de verzending van aangekochte goederen. Dit in verband met de verzekeringsregels die niet uitkeren mocht dit niet gemeld zijn.

Vintage Asylum is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade, die kunnen voortvloeien uit het kopen, vervoeren, gebruiken of opnieuw verkopen van items die zijn gekocht bij vintage-asylum.nl

Alle teksten, afbeeldingen en overige informatie op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn intellectueel eigendom van Vintage Asylum. Het is niet toegestaan om foto’s en/of teksten Vintage Asylum te gebruiken zonder onze uitdrukkelijke toestemming.

Op alle overeenkomsten tussen Vintage Asylum en de klant, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

VOLG ONS

Kijk op onze Facebook pagina voor de nieuwste aanwinsten in onze winkel.

facebook

instagram 

ADRES

Zijlstraat 21 A
2011 TJ Haarlem
info@vintage-asylum.nl
IBAN: NL44KNAB0255736606

Klik hier voor de route

Vintage Asylum staat
ingeschreven in het
handelsregister met
KvK 34210742